YG Entertainment ulazi u finansijsku krizu; šta im nedostaje?


Entertainment industrija u Južnoj Koreji počinje biti zabrinuta za YG Entertainment.

Nedavno, nakon specijalne inspekcije, YG Entertainment su morali da plate preko 5 miliona dolara na različite takse. Takođe uskoro će morati da plate preko 56 miliona dolara LVMH zbog "Burning Sun" skandala.

Prema zvaničnicima, najveći problem koji YG ima jeste da nemaju dobar prihod novca. U prvoj polovini godine YG su ima deficit od 1.5 miliona dolara i umetnici koji su pod tom kompanijom su se dosta namučili da ostanu na top listama.

Novi albumi od Sechskies Eun Jiwon, WINNER i Kim Jin Woo, takođe i od VIINI (Kwon Hyun Bin) nisu prošli dobro na top listama. AKMU bi trebalo da izbace nešto ovo 25. septembra ali nije sigurno da će uspeti da promene ovu situaciju.

Jedan muzičar u indsutriji je izjavio: "YG je agencija u kojoj je njen bivči direktor Yang Hyun Suk bio umešan u savki detalj kompanije i stvaranja muzike, tako da njegovo smenjivanje je donelo veliki rizik. Muzičari koji aranžiraju sopstvene pesme mogu objaviti albume, ali su promocije jako teške jer je nemoguće da se puno ulaže u njih."

Drugi zvaničnik je izjavio: "Glavni izvor prihoda su kocerti u inostranstvu, ali nije sigurno da li će Big Bang nastaviti svoje aktivnosti. Blackpink koncerti nisu uspeli da ostvare predviđeni profit jer je njihova "Arena Tour" zaradila samo 12.5 miliona dolara i njihov američki debi nije bio uspešan koliko je trebao biti. Rezultati ulaganja u različite kompanije za kozmetičke proizvode i prehrambene komapnije takođe nisu bili supešni. Jako je teško odrediti ko je trenutno glavni izvor para za YG Entertainment."

Takođe su pomenulii: "YG je uvek imao dosta moralnih problema, i ovo je definitivno stvar koji ih najviše uništava."

Коментари

Популарни постови са овог блога

VIDEO: Baekhyun-a iz EXO-a su proganjali "sasaeng" fanovi na aerodromu!

MONSTA X uočeni kako snimaju novi spot u Los Anđelesu

Jungkook iz BTS-a sprema novu muziku!