Fanovi strahuju za sigurnost GOT7 zbog sve većeg besa građana Hong Konga prema Jacksonu Wangu.



Fanovi GOT7-a dugo su s uzbuđenjem čekali njihove koncerte u Hong Kongu 31. avgusta i 1. septembra, ali nagli preokret događaja usled sve većih protesta u Hong Kongu zbog demokratske slobode čini da sada fanovi traže od JYP Entertainment-a da otkaže datume s hashtagovima #JYPCANCELHKCONCERT i #JYPE홍콩콘서트취소 na Twitteru.

Fanovi strahuju za sigurnost svoje grupe zbog sve većeg besa građana Hong Konga prema rođenom pripadniku Hong Konga, Jacksonu Wangu. Bes proizvodi njegov nedavni Weibo update, u kojem se pridružio nacionalističkom CCTV-ovoj (Kineska centralna televizija) nacionalnoj kampanji 'Crvena zastava s pet zvezdica ima 1,4 milijarde čuvara' i izjavio da je i on čuvar kineske zastave.

U poslednjih nekoliko meseci na Hong Kong su snažno uticali višestruki protesti protiv predloga zakona koji će omogućiti da njegovi građani budu izručeni iz Hong Konga kako bi sudelovali na sudovima pod kontrolom Komunističke partije u kontinentalnoj Kini. CCTV kampanja puštena je u rad nakon što su brojni hongkonški protestanti bacili kinesku zastavu u luku Victoria, kao simbol želje za nezavisnost od Kine, tokom protesta 3. avgusta. Mnogi građani Hong Konga tumače da se Jackson pridružio ovoj kampanji dok se okrenuo leđima korenima i zauzeo deo kopnene Kine u ovom sporu, a sve za kinesku slavu i novac. Takođe shvataju kako još uvek drži naziv Hong Konga u nazivu naloga na Instagramu kao podsmeh.

Nakon što su pronašli višestruke internetske komentare navijača Hong Konga, npr. deleći podatke o letu grupe, nazivajući Jacksona komunističkom svinjom i razgovarajući o pritvoru dok kidaju kinesku zastavu na delove ispred njega, mnogi se internacionalni fanovi sada nadaju da će JYP poduzeti potrebne mere i otkazati koncerte kako bi se osigurala sigurnost članova. S druge strane, mnogi fanovi su zabrinuti da bi otkazivanje koncerta samo još više naštetilo imidžu grupe u Hong Kongu.

Prevod: @bong.bong_cha


Коментари

Популарни постови са овог блога

VIDEO: Baekhyun-a iz EXO-a su proganjali "sasaeng" fanovi na aerodromu!

MONSTA X uočeni kako snimaju novi spot u Los Anđelesu

Jungkook iz BTS-a sprema novu muziku!